tirsdag 25. februar 2014

Kvalitetstid

"Lille Engelen" har ventet og ventet på snøen, så når tv2 i forrige uke varslet "Snøfall i Lofoten på torsdag" og mor i tillegg hadde fri den dagen, var det bare å varsle barnehagen, at på torsdag, da blir hun hjemme! 
Og snøen kom, iallfall litt, så da ble det hjemmeutedag, med aking, grilling og kakao! 
*Perfekt*



De fine grillspydene fikk "Lillebror" og "Lille Engelen" til jul. Jeg og mannen tenker at vi må skaffe oss slike vi også! 


*PolarGrilling*


Og så fikk jeg trimmet av meg pølsene igjen også! 
Med "Lille Engelen" som heiet i snøskuffen, løp jeg noen turer opp og ned bakken til huset...
God trening, og veldig morro :) 

Nydelig påskestemning! Og godt vi tok oss tid til å nyte dagen, for det var vist bare den dagen vi skulle få snø! Dagen etter, så regnet den bort igjen! 

... Og "Lillebror" Våknet smilende og glad etter noen timer ...

.. Og Bamse, konstanterte at han kanskje trengte å klippe pnneluggen .. 

:) 


fredag 21. februar 2014

God Helg!

Har gitt meg selv treningsfri kveld, og planlegger å hvile max, legge meg tidlig og hente meg inn igjen før jobb i morgen.
Har satt stemningen med ryddig hus, stearinlys, fyr i peisen og rødt i glasset! 


Det fine bølgeteppet jeg har hatt liggende som et UFO-prosjekt, har endelig blitt ferdig, og når det ikke holder "Lillebror" varm i vogna, pynter det fint oppå lekekista!





Har laget meg et kvisthjerte, som nå står å tørker. Litt uenig med meg selv om jeg skal male det, eller beholde det som det er! Jeg er jo veldig glad i slike naturdetaljer! 


*God helg* 

søndag 16. februar 2014

"Lillebror" har fått eget rom


«Lillebror» er ikke særlig flink til å sove. Det har han aldri vært. Han vrir og vender på seg, reiser seg i søvne, og våkner hvis fuglene fiser! 
Hver gang vi gikk å la oss, våknet han når vi dro dynen over oss.
Etterhvert hørte vi om fenomentet white noise. Vi var villig til å prøve ALT, og det funket! 
Til en viss grad sov han i lengre perioder og hørte ikke smålydene som forstyrret han. Men, det var jo en fryktelig plagsom lyd for oss da, så vi fikk jo ikke sove uansett! 
Da var det bare å hive seg rundt, tømme gjesterommet, kjøpe maling, og lage barnerom! 




Malte rommet i fargene refleksjon og klassisk blå. Og jeg bare elsker den blåfargen! Så den kommer nok til å dukke opp på flere ting etterhvert.


På den gamle kommoden malte jeg toppplaten og annenhver skuff med klassisk blå. 


Og når man først begynner, da er det jo gjort! Da sitter man på nett å leter etter ting å fylle rommet med, og jammen er det mye fint der ute…
Midt oppi dette ble jeg gjort oppmerksom på lekmer.no Dette er en nettbutikk med alt på ett sted, og her kan man kjøpe både møbler, leker, klær og utstyr.
Kjøper du bilstoler, møbler eller andre store ting som ofte har høye fraktkostnader, gir lekmer.no deg fri frakt på varer over 1000 kr.

Akkurat nå ha de et salg som heter: 50 kupp til 50% og her fant jeg et kjempefint bord med stoler, som jeg lenge har ønsket meg til rommet til «Lille Engelen».





Rommet til «lillebror» er ganske stort, så med tiden ønsker jeg å lage et lite barnebibliotek der inne, og en felles lesekrok for begge barna. Men enn så lenge er jeg bare på leting etter ett par detajer, som gir rommet litt personlighet. Uglefrelst som jeg er, så falt jeg helt for en serie som heter «Pumkin» Denne i kombinasjon med stjerner og nydelige blå og grønnfarger ga et fint bilde på hva jeg ønsker meg for rommet.



*Her bor en liten Prins*




I tillegg fant «Lille Engelen» seg en rosa Britax stol med ugle på som var på salg, så nå er det bare å vente på postmannen! 

lørdag 15. februar 2014

Helg........!

Huset er forsømt!
Ungene har vært syke i tur og orden! Jeg jobber så mye jeg kan, mannen studerer OG har pappaperm, og hverdagsryddingen begrenser seg til å skubbe leker inn i en krok, og stryke en mopp over gulvene!
Men i dag har jeg fri, og etter at "Lillebror" hadde sovna ute i vognen, tok mannen med seg "Lille Engelen" ut for å leke.
Så da var det meg, huset, støvsugeren og vaskekluten!
Og jammen er det godt å flate ut etterpå...


Så nå er det helg og kos. 
Den minste er på bedringens vei og pulsen i huset begynner å gjevne seg ut!

I kveld blir det kortreist elg, Mmmmmh, og vin, etterfulgt av deilig te, jordbær og en god bok forran peisen!





*God Helg*


mandag 10. februar 2014

Livstegn, Lofotsyndromet og Navtilværelsen

Hvert år på denne tiden går jeg litt i hi. Jeg kaller det, "Lofotsyndromet".
Når julen pakkes bort og mørket legger seg i vinduskarmene, frosten kommer, og vannet fryser, da er det som om ting stopper litt opp her nord. 
Kroppen blir tung og sliten, og man oppdager at det jammen har vært mørketid gjennom hele julestria i år også. Vi venter på solen, på lyset, på energien. Og vi formateres for ny installasjon.


Tiden før jul gikk så fort, og hverdagen traff meg midt i trynet da jeg våknet opp, 1. nyttårsdag og oppdaget at den behagelige permisjonstiden var over, og tiden som arbeidsledig var et faktum! 

For de som ikke husker, eller vet, så ble jeg altså redusert i stilling mens jeg var gravid, og måtte skaffe meg ekstrajobb når jeg var 6 mnd. på vei.
I permisjonstiden sa jeg opp jobben jeg trivdes så godt i, rett og slett fordi det var altfor lite jobb igjen. 

Heldigvis var jeg uerstattelig (Host, Kremt) Og lykken var stor da jeg ble spurt om å jobbe der på timer inntill jeg fant meg noe nytt, eller til de fant noen som kunne overta. 
Tilværelsen som Navsliter og meldekortsender er ikke akkurat ønskelig, men jeg er lykkelig over å fremdeles være en del av Notabene team Svolvær, og landets triveligste Amfisenter !!!  
Så får vi se - 


-------- ------- -------

Det du har

Du sier det du mister
Du skriker det du mangler

Du håner det som forsvinner
og velsigner det som kommer

eller motsatt
men

du har ikke ord
for det du har

Forfatter: Håvard Rem
Utgitt: Fra samlingen «30 – 40 – 50», Schibsted 2012