onsdag 21. august 2013

Å finne hverdagsbalansen

En samtale jeg hadde i dag om dette med å finne, og leve det gode liv, fikk meg til å tenke på hvilke perspektiver jeg har endret og hvilke prioriteinger jeg har måttet ta i årenes løp!

Når vi valgte å satse på magefølelsen, forlate venner og familie i Bergen, og flytte til Lofoten, var det helt klart i jakten på mer mening. Vi var begge overbevist om at det fantes mer der ute enn det å klamre seg fast i jobb/studie/overtid -livet. Det måtte finnes bedre og mer avslappende måter å leve livet på, og det måtte finnes større spørsmål enn hvor vi skulle feste neste helg!


Jeg ga opp drømmen om storjobben, og avsluttet studiet i kjønnsforskning og medievitenskap på UiB. Jeg lærte meg å strikke, og puste med magen, og så dro vi...

Jeg minnes det første året som tungt men godt. Kontakten med venner i Bergen ble mindre, avstanden ble større, og litt etter litt, så endret livet seg.
Vi fant verdier vi ikke viste vi hadde. Vi fant ro, kreativitet, glede og tid!
Vi lærte det som i dag står igjen som den største gevinsten av det hele, nemlig evnen til å nyte livet, glede seg over hverdagen og de små tingene. Og vi fant balansen, mellom plikt og lyst.

Vi måtte jobbe hardt for å redusere det en slik prosess førte med seg av tap i kroner og øre, og på et tidspunkt hadde jeg tre jobber, mens mannen kjørte taxi til alle døgnets tider.
Den lille tiden vi hadde sammen denne perioden brukte vi på våre nye verdier!
Vi gikk turer i Lofotens ville natur, vi spilte brettspill forran peisen, prøvde ut en ny oppskrift eller drømte om oppussingen vi skulle igang med etterhvert. Og hver fredag kveld, la vi oss i hver vår ende av badekaret med hvert vårt glass vin, og pratet om uken som hadde vært!Vi snublet både i vennskap og arbeid, men per i dag har vi venner som gjør livet verdt å leve og jobber som får hverdagen til å gå rundt - Stort mer krever vi ikke!

Klart man kan få disse verdiene et annet sted, og det er ingen tvil om at det har vært problemer på veien mot "det gode liv på landet". Men for vår del ble løsningen å flytte på oss. Gripe tiden, og leve nuet. Og vi angrer ikke et sekund!


I oktober i år har vi bodd her i fem år, og iløpet av disse årene har vi fått to fantastiske barn som gjorde det gode livet perfekt.
Vel brakte det med seg nye utfordringer i å få hverdagen til å gå opp. Med lange avstander mellom jobb, hjem og barnehage gjelder det å prioritere verdier, velge hva som er viktig her og nå, og hva som kan vente til senere.

Jeg velger barna, og kjærligheten.
Jeg velger livet, gleden, hverdagsmagien og roen.
De små tingene, som gjør livet stort.Av indre ro, kommer fokus, trygghet og erkjennelse - Hva mer trenger vi?

4 kommentarer:

 1. Så utrolig bra skrevet, Karen:)Helt rørende:) Håper det blir slik for mannen min og meg også nå når vi flytter uti havgapet:)
  Puta er straks ferdig og jeg regner med å sende den på tirsdag:) Sender deg en mail på søndag:)
  Ønsker deg fine dager videre:)
  klem fra Trine

  SvarSlett
 2. Du e helt utrolig Karen <3
  skal få med meg P2 eg..klem fra Astrid:)))

  SvarSlett
 3. En god klem♡.....Karina

  SvarSlett
 4. Dette var god lesing, tusen takk
  Mette

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en hilsen! Takk for besøk :)