fredag 29. november 2013

La oss snakke om magen til Fotballfrue

Neida, jeg klarer ikke lavære å hive inn et innlegg om ukens store snakkis! Nemlig magen til Fotballfrue!
Det er jo i seg selv veldig facinerende at dette bildet har skapt så mange reaksjoner, og man kan jo diskutere i evigheter problemstillinger som hvorfor hun la det ut, og om folk er missunnelige eller ikke...
Men helt seriøst da dere! Hadde jeg sett slik ut fire dager etter fødsel, hadde jeg også villet skryte av det!

Jeg reagerte mer da hun 6mnd. på vei la ut et bilde av seg selv, med nesten ingen mage og skrev: "Godt å se at lavkarbo også fungerer når man er gravid"
Og når jeg leser i komentarfeltene på alle delingene av dette magebildet (hvorfor gjør jeg det forresten, det er jo bare irriterende!), reagerer jeg mer på alle kommentarene om at hun faktisk har jobbet hardt for dette, og at ikke alle tar svangerskapet som en sykdom, og spiser seg til en flodhest!

Så.... Kjære alle naive kommende mødre der ute! Nå skal dere høre!
Det at man får mage når man er gravid er helt normalt, og kommer ikke av overspising eller lite fysisk fostring!
Det har seg slik at, og hold dere fast nå, det vokser et menneske inni magen! Ja, det er helt sant. Den søte babyen til Fotballfrue har faktisk utviklet seg fra et piiiiiittelite frø, til en passe stor baby, inni magen hennes! Den kom altså ikke med en rosa stork!
Og slik er det for folk flest, at babyen blir til, og vokser seg passe stor, inni magen, og da streeeeeeeekkes huden, og musklene presses til side, slik at babyen får plass!

Stine susser "Lillebror" fire danger før han kom ut 


Noen kvinner, (ja for dette er ikke en oppgave man kan overlate til mannen. Her må du trå til selv), bærer barnet litt lenger bak i livmoren enn andre, og dermed vil den ikke vokse så mye utover. Magen, og magemusklene vil da ikke forandre seg så mye under svangerskapet.
Det finnes tilfeller der kvinner ikke en gang viste at de var gravide, og plutselig kom det en baby ut av de!
Disse kvinnene har ikke gått på lavkarbodiett og hatt spesialtilpasset treningsprogram, babyen har bare ligget på en litt annen måte inni livmoren.

Så, du som en gang i fremtiden blir gravid, og har Fotballfrue sin mage godt i minne, husk på følgende...
Trening er viktig for god kropp og helse generelt, og svangerskap er ingen gyldig "hvileperiode"! Men alt etter evne! Hør på fagfolk, ikke på skjønnhetsidealer.
Går du på diett, så sørg for å få i det det som er viktig av vitaminer og mineraler! Det er faktisk slik at babyen trenger en del for å vokse seg levedyktig, og dette er ikke tiden for sjansespill!

Neida, joda .... Så det så... Følte no bare for å nevne det!
Lykke til!

2 kommentarer:

 1. Hehe, godt poeng:-) Vi er alle forskjellige. Store mager, små mager. Og at det er normalt å ha mage, både før og etter en fødsel, det er helt sikkert! Men jeg synes fokuset rett etter en fødsel kan (bør) være på noe annet enn kropp og å komme raskest mulig tilbake i skinny-jeansene. Det blir liksom litt trist om vi skal rope "hurra" for den som klarer å slite seg til (for det tror jeg de aller fleste må) en flat mage et par dager etter å ha født.

  SvarSlett
 2. Kjempefint innlegg, og veldig sant..
  Alle mager er forskjellige.

  Når jeg var gravid gikk jeg ned 10 kg de første 5-6 månedene av mitt svangerskap og hadde HELT flat mage.
  Men så begynte den poppe frem det siste trimesteret.

  Lurer på hvordan magen kommer til å se ut hvis jeg blir gravid igjen ;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en hilsen! Takk for besøk :)